Κυριακή 12/3/2017. Πεζοπορία στην καταπράσινη κοιλάδα του Κρουσοβίτη, Β.Α. του Σιδηροκάστρου, με τα αιωνόβια πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Θα περπατήσουμε δίπλα σε φυσικούς και τεχνητούς καταρράκτες, σπήλαια και αρχαία ιερά. Στον γρανιτένιο σχηματισμό, που οι ντόπιοι αποκαλούν «πλάκα του Αυστραλού» θα δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην αναρρίχηση και στην καταρρίχηση (rappel),  που θα κάνουν την αδρεναλίνη να χτυπήσει … κόκκινο

Facebook/events

Πολλοί αποκαλούν την Κοιλάδα του Κρουσοβίτη Β.Α. του Σιδηροκάστρου και «Τέμπη» των Σερρών και δεν έχουν άδικο. Θα περπατήσουμε παράλληλα με το ρέμα του Κρουσοβίτη, παραπόταμο του Στρυμόνα που πηγάζει βόρεια του Αχλαδοχωρίου, μέσα ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια και πλούσια βλάστηση, ανάμεσα σε μεγάλους σχηματισμούς βράχων που εντυπωσιάζουν και αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των extreme sport.
Στη σκιά του επιβλητικού Μαύρου Βράχου, που φαίνεται πως «κρύβει» πολλά μυστικά, υπάρχουν πολλοί φυσικοί και τεχνητοί καταρράκτες. Ο πρώτος που θα συναντήσουμε είναι αυτός του 1ου σπηλαίου Ζεστών Νερών. Πέφτει από ύψος 15 μέτρων, καλύπτοντας την έξοδο ενός σπηλαίου από την οποία εξέρχεται έπειτα από μία υπόγεια διαδρομή 130 μ. ο Κρουσοβίτης. Θαυμάσια φυσικής ομορφιά που εντυπωσιάζει..
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας παράλληλα με το ποτάμι, θα δούμε λαξευμένο στο γρανιτένιο βράχο, ένα από τα σημαντικότερα υπαίθρια ιερά βράχων των ρωμαϊκών χρόνων, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, στις Νύμφες και στον θεό Πάνα, που έφερε στο φως το 2007 η αρχαιολογική σκαπάνη της Κατερίνας Περιστέρη. Ακόμη διακρίνεται στον βράχο, η λαξευμένη σκάλα τριών μέτρων που oδηγούσε στην κεντρική κόγχη του αρχαίου ιερού που ήταν σε λατρευτική χρήση για δύο περίπου αιώνες (2ος-4ος αι. μ.Χ.).
Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την τοποθεσία «Ζεστά Νερά» με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες. Πρόκειται για φράγματα – αναβαθμούς –τεχνητά έργα αντιπλημυρικής προστασίας, που έχουν πλέον ενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. Δεξιά ξεχωρίζει ένα μεγάλο άνοιγμα στον βράχο κάτω από το οποίο υπάρχουν δύο σπηλιές. Στην αρχή το άνοιγμα είναι μικρότερο από το ύψος ενός ανθρώπου αλλά στην συνέχει αυξάνεται το ύψος της σπηλιάς. Στο εσωτερικό της μιας σπηλιάς υπάρχει προϊστορικό τείχος που φανερώνει ότι ήταν κατοικήσιμη. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως πολλά ευρήματα από την προϊστορική κυρίως περίοδο. (Πληροφορίες για τους καταρράκτες και τα σπήλαια του Μαύρου Βράχου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.mavros-vrachos.gr)
Μετά τα Ζεστά Νερά περνάμε το ποτάμι και κατευθυνόμαστε βόρεια και βγαίνουμε στο δρόμο που ενώνει το Σιδηρόκαστρο με το Αχλαδοχώρι. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ένας πέτρινος σχηματισμός, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Πλάκα του Αυστραλού» και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε ένα εκπαιδευτικό αναρριχητικό πεδίο χαμηλού επιπέδου δυσκολίας. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με πλήρη ασφάλεια, θα αναρριχηθούμε και θα καταρριχηθούμε (rappel) κάνοντας την αδρεναλίνη μας να χτυπήσει … κόκκινο.
Ακολουθεί χαλάρωση στο ίσκιο των αιωνόβιων πλατανιών και γεύμα με μπάρμπεκιου στη φύση. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία και σε άλλα ομαδικά παιχνίδια που έχει ετοιμάσει το team της Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 20 ευρώ

Η ΚΡΑΤΗΣΗ θέσης περιλαμβάνει : Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, ξενάγηση – ενημέρωση, γεύμα με υπαίθριο μπάρμπεκιου, δραστηριότητες (πχ τοξοβολία), κατάλληλος εξοπλισμός ασφαλείας  για rappel  – αναρρίχηση, έμπειρος εκπαιδευτής, φωτογραφική κάλυψη + ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Αναψυκτικά, καφέδες κλπ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  : Μέχρι την Πέμπτη 17/03/2017

ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάθε συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ με τη συμπλήρωση της παρακάτω Φόρμας Εγγραφής, πως φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα της εκδήλωσης.
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.
 • Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να μας ενημερώσει.
 • Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για επόμενη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
 • Σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
 • Δεν επιστρέφεται το προκαταβεβλημένο ποσό σε περίπτωση μη συμμετοχής.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 • Μπουφάν η τζάκετ (αντιανεμικό)
 • Παπούτσια πεζοπορίας
 • Παπούτσια για αναρρίχηση
 • Σακίδιο
 • Καπέλο
 • Παγούρι για νερό
 • Φαγητό (ξηροί καρποί, παστέλια κτλ)
 • Φωτογραφική μηχανή

Για περισσότερες πληροφορίες
+30 6980138846
[email protected]
facebook.com/agkistroaction